Krantartikel AtlantisKrantenartikel Thor-T-Ater naar Polen

Krantenartikel in de jungle van Borneo

 

 

Informatie en dagplanning van het Pools theaterfestival

Onze filmpjes op youtube


Scène per scène die gewaardeerd kan worden door bezoekersNog meer scènesDe affiche van het pools theaterfestivalKrantenartikels verschenen in Polen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thor-T-ater lust Boonen met Worst
WONDELGEM/MARIAKERKE - De jongeren van het Thor-T-ater brengen het tweede jaar op rij een eigen productie. Na De wereldgeschiedenis in 80 minuten van vorig schooljaar stellen ze volgend weekend tweemaal Boonen met Worst voor.
Het Thor-T-ater begon negen jaar geleden kleinschalig in Wondelgems vrije basisschool Mariavreugde. 'Hoofddoel was hen op een podium leren staan zonder sterren te kweken. Daarbij worden alle kinderen op dezelfde manier behandeld. Zonder uitzonderlijke eisen te stellen, krijgt elk kind de kans om even in de schijnwerpers te staan. We beperken ons niet langer tot de leerlingen van Mariavreugde, maar betrekken in het project ook andere scholen', legt initiatiefnemer en auteur Danny O. uit Wondelgem uit.
Boonen met Worst is een parodie op het wielrennen en doping. Die laatste is van een heel speciale soort die zo goed als zeker nog niet wordt gebruikt. (ivh)
© Het Nieuwsblad, 16/05/2007

Feesten voor hoeve
WONDELGEM - Omdat het 300 jaar geleden is dat de Sint-Catharinakerk is ingewijd, staan zondag de Drieskensfeesten in het teken van dat jubileum. Om 10 uur is er een plechtige eucharistieviering in de kerk. Bisschop Luc Van Looy gaat voor.
Daarna worden de feestelijkheden voortgezet in de hoeve van Octaaf Lootens aan Vroonstalledries. De harmonie Eendracht Sint-Catharina geeft er vanaf 11.30 uur een jubileumconcert. Vanaf 12 uur worden barbecuehapjes geserveerd.
Er is vanaf 14.30 uur een gratis en gevarieerd familieprogramma. Beeldhouwer Jan Desmarets toont zijn monumentale kunstwerken, het plaatselijke Thor-T-ater presenteert een nieuwe act, het Event-Team geeft een dansdemonstratie, een Evergemse club klost kant, Eric Meuleman maakt kunst met kinderen en de Tupegeraopte brengen dolle melodieën. Vanaf 20 uur speelt Spellbound de beste covers van Donna en Stu Bru.
De opbrengst van het feest gaat naar een fonds dat wordt opgebouwd om de hoeve Lootens te bewaren voor de lokale gemeenschap. Men wil er het middelpunt en inspiratiebron van maken voor acties die de armoede bestrijden en sociale tewerkstelling scheppen. (ivh)
© Het Nieuwsblad, 01/09/2007

Wondelgem
Vzw Hoeve Lootens inviteert zondag 3 september 2006 naar de Drieskesfeesten. Die vinden plaats aan Vroonstalledries op de hoeve van Octaaf Lootens. De Drieskesfeesten beginnen om 10 uur met een openluchtmis. Daarin getuigt pater Michel Ekonzo over een project in Lisala (Congo). Na een aperitiefconcert van harmonie Eendracht Sint-Catharina worden barbecuehapjes geserveerd.
Nog vaste waarden van het feestgebeuren zijn vanaf 14.30 uur onder meer een café chantant, een project van kunstenaar Eric Meuleman en een eierworp. Nieuw is de expositie van door Jan Desmarets gecreëerde monumentale bronzen sculpturen van mens en paard, het toeren op een Belgisch trekpaard, demonstraties salsa dansen en ropeskipping en de voorstelling van een creatie van het lokale Thor-T-Ater.
De opbrengst van het feest gaat naar een fonds dat wordt opgebouwd om de hoeve Lootens te bewaren voor de lokale gemeenschap en er het middelpunt en inspiratiebron van te maken voor acties die de armoede bestrijden en sociale tewerkstelling scheppen.
© Het Nieuwsblad, 02/09/2006

Unieke theatervoorstelling ‘Feliz día mama’
Zondag 14 mei 2006 kan men in Cultuurcentrum Evergem naar een uniek theaterstuk met rusthuisbewoners uit Evergem en met kindergroep THOR-T-ATER.
De zes rusthuizen in Evergem (de drie Woon- en zorgcentra van het OCMW, Hof Ter Linden, Avé Maria en De Brembloem) brengen samen een theaterstuk met kinderen en bejaarden. De bejaarden en een jongerengroep uit Wondelgem (THOR-T-ATER) brengen een evocatie rond de belangrijkste levensmomenten van bejaarden hier en in Ecuador.
De rode draad wordt verteld door een oude vrouw en haar kleinkind. Het thema ‘moeder’ staat centraal: de link met moederdag (14 mei!), moeder als hoeder van het gezin, grootmoeder als drager van de cultuur, moeder aarde…
© www.evergem.be